Pannu kuumana!

Posted on 2 maaliskuun, 2011 Kirjoittanut

0


Kuten kaikki tietävät, safka on iso osa tätä bodielämää. Ruoan laatu ja valmistusmenetelmät ratkaisevat paljolti kehityksen suuntaa ja nopeutta. Omaksi ongelmaksi olen kokenut ruoanvalmistamisen kehnoilla varusteilla. Oli hankkimani pannu vaikka millainen hackmanin kovanaama tahansa, niin siinä vaiheessa kun unohdan sen kuumalle liedelle kynneneksi minuutiksi, ei pannulla ole enää virkaa kuin verkon painona. Safka jää kiinni ja pannu keinuu liedellä kypsentäen ruoan epätasaisesti. Kiroilin tätä ongelmaa eräälle ystävälleni, joka väitti tietävänsä ratkaisun ongelmaani. Hän kutsui minut syömään yrityksensä koekeittiöön.

Yritys on Espoossa sijaitseva AMC Finland. En ollut aikaisemmin kuullut kyseisestä kioskista, joten uteliaana ajelin sitten yksi ilta Espoon keilarantaan nälkäinen katse silmissäni odottaen juhla-ateriaa. Pienoinen pettymys oli kun frendi kaivoi jääkaapista yhden kananrinnan ja kourallisen vihanneksia. No, mutta ainakin tiesin miltä ruoka tulee maistumaan – tai siis luulin tietäväni.

Siinä vaiheessa kun kananrinta lyötiin kuumaan rosteripannuun ilman rasvaa, olin varma ettei sitä irroteta siitä ilman väkivaltaa tai liuottimia. Toisin kävi! Kananrinta irtosi pannusta kuin hyljittynä ja paistui juuri sopivasti. Tällä välin toisessa kattilassa hautumassa olleet vihannekset kypsyivät ilman nestettä silti palamatta pannun pohjaan. Käsittämätöntä!

Aterian valmistuttua pääsin vihdoin asiaan eli syömään. En vieläkään käsitä kuinka rosterilla ilman rasvaa voi paistaa niin mehevää kanaa ja kuinka vihannekset voi kypsyä niin tasaisesti menettämättä makua ja nesteitä. Voin sanoa, että ruoan laitto – varsinkin dieetillä – muuttui kerta heitosta helpommaksi ja mikä parasta, herkullisemmaksi!

Jos perse kestää hankkia ammattilaisten suosimaa huippukamaa jolla 30 vuoden takuu, niin ottakaa yhteyttä AMC Finlandiin.

Posted in: Uncategorized