Back to 90’s!

Posted on joulukuu 29, 2010 Kirjoittanut

1


Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tulin luvanneeksi joku aika sitten, että heitän tänne muutaman kisafoton takavuosilta. Materiaalia löytyi varaston perukoilta kansiollinen ja suurin osa otoksista vuodelta 1997, jolloin  kilpailin ensimmäistä kertaa. Startti kilpailu-uralle oli haastava, sillä kisasin kolme kisaa kolmena peräkkäisenä viikonloppuna, joista ensimmäinen oli Mikkelin SM karsinta. Vastassa oli heti kättelyssä  lajin kärkinimet, kuten Veli-Pekka Niskanen. ”Wellu” veikin  kirkkaimman pytyn jättäen meikän häpeämään raskaan sarjan hopeaa. Niskanen kruunattiin samaisena vuonna raskaan sarjan  Suomen mestariksi, joten en ainakaan huonommalle hävinnyt prkl!

Ensi kertalaisena olin aivan paskajäykkänä, sillä en ollut aikaisemmin käynyt edes tsiikaamassa kehonrakennuskilpailua, saatika sitten osallistunut sellaiseen! Värini oli vaalea, poset perseestä ja äijä aivan hukassa, niin lavalla kuin sen takanakin. Mikkelin karsinnassa tarkoitus oli  saada kisatuntumaa ja päätähtäin oli seuraavana viikonloppuna Lahdessa pidettävissä noviisien SM kisoissa. Muistan kun ennen lavalle menoa seisoin takahuoneessa tuijottaen muita kisaajia kuin lehmä uutta porttia. En vaan ymmärtänyt mitä meikä teki siinä porukassa. Kaikki näytti kaksi kertaa isommilta ja kolme kertaa kovemmilta. Muistan ikuisesti Wellun kommentin, kun hän puoli metriä pidempänä kääntyi puoleeni ja tokaisi alaviistoon:”Kovalta näytät, hyvin se menee!”. Ja niinhän se meni.

Noviisien SM kisa käytiin seuraavana viikonloppuna Lahdessa. Kondis kiristyi mukavasti viikon aikana, mutta orastava flunssa alkoi rassata oloa. Sijoituin taas toiseksi Uusitalon Arin voittaessa noviisimestaruuden. Sarja oli +90kg, joka oli tuolloin raskassarja. Tuossa vaiheessa takana oli kaksi ensimmäistä kisaa ja plakkarissa kaksi raskaansarjan hopeaa. Ei huonommin pystymetsän kaverilta!

Olin lunastanut SM karsintakisasta paikan Jyväskylässä pidettäviin SM kisoihin, joten piinaviikot jatkuivat. Nyt flunssa oli jo nostanut kuumeen ja muistan kuinka treenasin Savonlinnan Kunto-Sammossa(nykyinen G42) kahdet college-housut jalassa ja 38 asteen kuumeessa, yrittäen epätoivoisesti  polttaa pois edellisen kisatankkauksen hiilareita. Löysäilylle ei ollut varaa, sillä tarkoitus oli vedättää paino alle 90kg:oon ja saada siten paremmat mahdollisuudet menestyä. Ruuvin kiristys tuottikin tulosta ja sijoituin ensimmäisessä SM kilpailussani neljänneksi Kotkalaisen Sami Koposen viedessä voiton ale 90kg sarjassa. Toiseksi tuli Matti ”Guru” Halonen ja kolmanneksi keravalainen Karri Kolehmainen. SM kisoista en löytänyt kuvia, mutta oheisessa Janne Kotkan kisavalmistautumisesta kertovassa youtube-pätkästä on tuo -97 SM kisan 90kg:n sarja Kike Elomaan kommentoimana.

Tuo SM kisa Jyväskylässä on edelleen yksi urani parhaimpia hetkiä, vaikken mitaleille noussutkaan. Ensimmäinen kerta jää aina mieleen, ja niin se jäi tässäkin lajissa.

Tsemppiä kaikille noviiseille ja menestystä debyyttikisaan!

PS. ja muistakaa, vaikka ois kuinka paska kondis tahansa, niin leuka pystyssä ja voittaja asenteella – jos ei muuta, niin se on ainakin helvetin hauskan näköistä!

Mainokset
Posted in: Uncategorized